30.10.2020

Što pokloniti za krštenje, babinje ili rođendan djeteta?

D

ošao je potomak, popilo se, zapjevalo se, možda se i zapucalo, tko zna... Traje to ponekad i po tri dana, a nakon toga kreće onaj racionalniji dio – povratak kući, organizacija novog načina života s jednom malom osobom više i sva logistika koja sve to skupa prati.

Skupa sa svime navedenim dolaze i prateći običaji darivanja dobro poznati u narodu pod nazivom babinje. Vrlo brzo će vas zaskočiti i krštenje, a prvi rođendan djeteta doći će prije nego što izgovorite „zar već???“.

Darivanje je lijep običaj, no može biti i prilično stresan ako niste osoba od ideja.

Ne brinite, tu smo da pomognemo. 😊

Što pokloniti za babinje?

Što pokloniti za babinje, pitanje je sad. Dilema je ponekad jednako velika kao i ona originalna Shakespeareova, a ako se ne slažete s tim, ili ste blagoslovljeni kreativnim umom ili još niste prošli te brige.

„Što se nosi u babinje?“, pitanje je koje na prvu loptu ispuca gotovo svatko tko se prvi put susreće s ovim običajem.

„Koliko se novaca daje za babinje?“, pitat će netko malo pragmatičniji u nadi da mu odgovor neće proparati rupu u novčaniku jednaku onoj na desnom boku Titanica.

Originalni pokloni za babinje rijetkost su, da se ne lažemo. Svi mi uglavnom imamo toliko rodbine i prijatelja i kad-tad dođe i taj period života kad svi oni krenu osnivati svoje obitelji. Ako ste nekom iskusnijem već postavili ova pitanja gore, vjerojatno ste kao odgovor dobili i one najgeneričnije i najviše uobičajene stvari.

Nekad davno naši stari znali su doći i istreniranim pokretom kažiprsta i srednjeg prsta desne ruke pod jastuk bebača nježno, ali autoritativno, zataknuti 100 njemačkih maraka. Naoko diskretno, no dovoljno polako, nek se vidi.

Vremena su se promijenila, a i apoeni, marke su zamijenili euri, a iznos je ostao isti kod nekih, dok su se oni pragmatičniji prilagodili tečaju i istim manirom pokreta počeli umetati pedesetice ispod uspavane glave sretnog mališana.

I nema sumnje da je to bio vrlo rado prihvaćen poklon. Za roditelje. Naravno, sve se to na kraju utoči na pelene i ostale popratne stavke koje dolaze uz bebu, no ne biste li htjeli da vaš poklon bude takav da ga se beba ipak sjeća i da ga ima priliku i nekad kasnije doživjeti i koristiti? Možda i pretvoriti u lijepu uspomenu kako godine budu odmicale.

Nemate brige, najbolji poklon za babinje ne mora biti najskuplji. Dapače, uz nekoliko naših ideja, velika je šansa da će baš taj poklon biti i najdugovječniji i najupečatljiviji od svih koje će sretni bebač akvizirati na taj sretan dan.

Naš prijedlog definitivno je Welcome Baby Girl ili Welcome Baby Boy poster.

Poklon za babinje - Welcome Baby Boy poster

Što pokloniti za krštenje?

Krštenje najčešće dolazi nekoliko mjeseci iza rođenja djeteta. Babinje su tu već odavno odrađene, mada nije isključeno da će ponetko i spojiti ove dvije prigode.

Poklon za krštenje dječaka ili djevojčice, nema velike razlike. Ako ste već za babinje pošli tradicionalnim putem i vodili se savjetom starijih te poklonili nešto uobičajeno, sad je prilika da budete inovativniji i odlučite se na nešto zanimljivije i upečatljivije, umjesto da ih opet pitate, ovaj puta što kupiti za krštenje.

Dakle, što pokloniti dječaku za krštenje? A što pokloniti djevojčici?

Naša paleta poklona za krštenje je raznolika, a personalizirani poster jedna je od najboljih ideja. Ako sumnjate u to, zamislite sobu dotične bebe za desetak godina i vaš poklon na centralnom mjestu zida. Koliko poklona znate koji su potrajali deset godina? Vaš dar za krštenje može pratiti bebu kroz cijeli proces odrastanja, a što više vremena bude prolazilo, to će mu sentimentalna vrijednost i prateća nostalgija biti sve veća i ostat će lijepa uspomena na krštenje.

Lijep osjećaj, zar ne?

Što kupiti djetetu za rođendan?

Što kupiti djetetu za rođendan? Vraćamo se na ova vječna pitanja. Dakle, što kupiti, osobito ako je prvi rođendan?

Dijete od sedam godina usrećit ćete i nekom zanimljivom igračkom, no što pokloniti dječaku ili djevojčici za rođendan, a da bude unikatno i značajno?

Imajte na umu da takav poklon ne poklanjate samo za taj rođendan, nego za cijeli život. Stoga je unikatan ili personaliziran poster za zid odlično rješenje, a mi vam predlažemo naš Abeceda poster kao cjeloživotni podsjetnik i zbilja prekrasnu uspomenu na dječji rođendan.

Da ne bude zabune, funkcionira i za sve ostale rođendane.

Poklon za dječji rođendan - Alphabet poster

Unikatni pokloni za krštenje i druge prigode

Unikatni pokloni za krštenje, kao i za ostale prigode, uvijek imaju posebnu, dodatnu vrijednost, baš zato što se posebno izrađuju za osobu kojoj se poklanja.

Pogledajte i ostale postere iz Ivy Qui kolekcija i pronađite nešto savršeno za sebe i bebu kojoj ćete stvoriti divne uspomene na prve dane, mjesece ili godine života.

Slobodno nas kontaktirajte i obratite nam se za savjet i pomoć. 😊

Blog - zadnji postovi

Pročitajte zadnje objave na Ivy Qui Design blogu i otkrijte savjete za uređenje doma, preporuke za originalne poklone i druge savjete koji će vam olakšati život.
VIDI SVE PostOVE