black preloader symbol
14.8.2020

Crno-bijele slike za zid, novo odijelo vašeg doma

N

aš dom naša je palača, prostor u kojem provodimo najviše vremena i čiji izgled i ambijent uvijek nastojimo u potpunosti prilagoditi našim željama i potrebama. Ponekad u tome uspijemo, a ponekad nismo zadovoljni unatoč trudu, vremenu, a nerijetko i uloženom novcu. Donosimo nekoliko ideja vezanih uz crno-bijele slike za zid kojima ćete osvježiti i modernizirati vaš dom i dati mu potpuno novo ruho i identitet. 😊

Uređenje dnevne sobe, spavaće sobe, kuhinje...

Uređenje dnevne sobe, ali i drugih prostorija u stanu ili kući zanimljiv je, a često i iscrpljujuć zadatak. Znači, konačno ste uselili u vlastitu kuću ili stan, no niste došli na zelenu granu s time kako urediti interijer? Ili ste odlučili redefinirati izgled i raspored vaše dnevne sobe koja izgleda jednako već godinama i to vam je odavno dosadilo? Poduzeli ste nešto, obojili zidove, kupili ili zamijenili dio namještaja, poneka nova polica već je na zidu, no i dalje to djeluje pomalo prazno i nemate baš onaj osjećaj da ste prostoru dali vaš osobni touch. Što još možete učiniti?

Kažu da zidovi često imaju uši, no ono što još češće nemaju su odgovarajuće slike, moćni ukrasi koji se, ako su dobro odabrani i prilagođeni prostoru, savršeno uklapaju i daju identitet vašoj dnevnoj, spavaćoj ili sobi neke druge namjene po vašem izboru.

Moderne slike za zid

Moderne slike za zid dolaze u različitim veličinama, oblicima, motivima i bojama. Uz malo kreativnosti, ako vi tako želite, ukrasne slike za zid mogu pričati vašu priču, i to prilično upečatljivo i intenzivno. Možete odabrati baš one boje i motive koji najviše prate vašu osobnost i poruku koju želite poslati, a takvo nešto sigurno ćete pronaći i u našim kolekcijama.

Ipak, nemaju samo intenzivne boje i šareni motivi dar pričanja priče. Ponekad nedostatak istih ostavlja puno jači dojam i šalje glasniju poruku. Savršen primjer toga možete vidjeti ovdje.

Crno-bijele slike za zid, smisleno dizajnirane i adekvatno iskombinirane s prostorom vrlo su snažno vizualno sredstvo koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Kombinacija crne i bijele boje dovoljno je neutralna za svakog muškarca i dovoljno elegantna za svaku ženu. Vrijedi i obrnuto.

The Streets of Osijek poster - Ivy Qui Design

Zašto su crno-bijele slike za zid tako efektne?

Crno-bijele slike za zid sastoje se od akromatskih boja – crne, bijele i nijansi sive kojih, usput rečeno, ima znatno više od popularnih pedeset. Bijela boja simbolizira čistoću, nevinost i mir, dok crna reprezentira ozbiljnost, sofisticiranost i neovisnost. Vidite već u kojem smjeru vodi spoj ove dvije (ne)boje i njihovih nijansi – savršen su spoj koji odlično funkcionira, osobito u minimalističkim izdanjima.

Crno-bijeli dizajn najčešće sadrži čiste i elegantne linije i minimalistički pristup i na taj način, zapravo, najbolje funkcionira. Iako se možda radi o „igranju na sigurno“, činjenica je da je ova kombinacija klasik koji nikad ne zastarijeva. Ako imalo sumnjate u to, najbolje da zavirite u ormar, shvatit ćete odmah. 😊

Prednosti crno-bijelih slika za zid

Evo nekoliko razloga zašto su crno-bijele slike odličan izbor za svaki zid:

  • crno-bijele kombinacije vole pripadnici oba spola
  • odlično se uklapaju na svaki zid, osobito na bijele zidove
  • djeluju elegantno i nenametljivo
  • idealne su za suptilan i minimalistički pristup uređenju prostora
  • bezvremenska kombinacija koja je uvijek u modi
  • odlično funkcioniraju i nadopunjuju se i sa slikama u boji
  • akromatske boje daju snažnu kombinaciju i ostavljaju odličan dojam
  •  imate puno manje brige oko uklapanja s ostalim sadržajem u sobi.

Imamo top prijedloge za vas

Vjerujemo da ste dosad već odlučili vaš zid obogatiti barem jednom crno-bijelom slikom. Ako je to slučaj, pozivamo vas da pogledate našu crno-bijelu kolekciju i pronađete nešto što najviše odgovara vašem personalityju i vizualnom identitetu vašeg doma.

Osjećate li se lokal-patriotski (ili samo želite biti u trendu), sada imate priliku postaviti sve ulice vašeg grada na vlastiti zid.

A ako se prepoznajete u svemu navedenom, još bolje, iskombinirajte više različitih slika na zidu ili dajte različit štih svakoj sobi. Možda spavaćoj sobi želite dati drukčiji izgled i emocionalni potpis nego, primjerice, dnevnoj sobi ili kuhinji?

Budite kreativni.

Kontaktirajte nas

Ako želite da neki od ovih postera nađu mjesto na vašem zidu, super ste odlučili, slobodno nas kontaktirajte. Ako ipak kojim slučajem niste fan crno-bijelih slika, pogledajte naše druge kolekcije i pronađite nešto za sebe i svoj dom.

Želite li dodatno eksperimentirati, iskombinirajte crno-bijele slike sa slikama u boji. Vidjet ćete odmah koliko će ta mala promjena oživiti i osvježiti vaš prostor.

Više detalja i naših radova pogledajte na ivy-qui.com.

Blog - zadnji postovi

Pročitajte zadnje objave na Ivy Qui Design blogu i otkrijte savjete za uređenje doma, preporuke za originalne poklone i druge savjete koji će vam olakšati život.
VIDI SVE PostOVE