black preloader symbol
20.9.2020

5 super ideja kako urediti dnevnu sobu

D

očekali ste i taj APN, došlo je vrijeme useljenja u novi stan, a ako ste se bar jednom selili, znate da to nije nimalo jednostavan posao. Ipak, spremni ste se potruditi koliko god treba, želite da vaš novi dom i dnevni boravak izgleda točno onako kako ste zamislili još i prije nego ste predali papire u banci. Ovaj tekst je namijenjen vama.

Ili...

Živite već neko vrijeme u svom ili iznajmljenom stanu, možda i radite od kuće, dosadili su vam jedni te isti zidovi i ukrasi na njima, ako ih imate, i smatrate da biste trebali nešto promijeniti po pitanju dnevnog boravka. Ovaj tekst je namijenjen vama.

Na kraju krajeva, u kojoj prostoriji u stanu ili kući provodite najviše vremena? Logičan odgovor je – u dnevnoj sobi.

Ako vaš odgovor nije kao ovaj gore, možda je to baš zato što niste zadovoljni trenutnim uređenjem vašeg dnevnog boravka. Srećom, tu smo za vas.

Dajemo vam 5 super ideja za uređenje dnevne sobe.

Kako urediti zid u dnevnom boravku?

Kako urediti zid u dnevnom boravku – pitanje je sad. Ova gotovo hamletovska dilema zadala je mnoštvo problema mnogim entuzijastičnim dušama koje su, pune elana i energije, odlučili krenuti u redefiniranje i uređenje interijera dnevne sobe.

Zidovi su velike površine koje nas doslovce okružuju. Njihova boja i uređenje izravno utječu na to kako se osjećamo u prostoriji. Želite li pronaći svoj idealni setup dnevne sobe i unijeti promjene, krenite od zidova, iznenadit ćete se koliko će učinak biti efektan.

Stanite na kraj praznim i dosadnim zidovima već sada. Neka vaš dnevni boravak prodiše uz neke od ovih top postera za zid.

Nije uopće bitna veličina vaše dnevne sobe, ideja za dizajn i uređenje ima bezbroj, a odabirom boje zida i odgovarajućih ukrasa vizualno je moguće svaki prostor preobraziti u savršeno funkcionalnu cjelinu. Bez obzira sviđaju li vam se pretežito bijele kombinacije, volite li više sive nijanse ili neko treće rješenje, imamo savršene postere koji će se uklopiti u svaki stil i na sve zidove.

U svakom slučaju, kad su u pitanju moderni dnevni boravci, slike i(li) posteri su must have.

Atraktivni ukrasi za police u dnevnoj sobi

Volite police, ili ih možda samo imate puno, a ne znate čime biste ih popunili? Imate nekoliko svijeća, nešto knjiga i manjak ideja što još staviti na njih? Ako smatrate da vaši gosti neće biti impresionirani snopom računa i papira koji ondje leži trenutno,u pravu ste. Ruku na srce, ni vama računi nisu pretjerano drag prizor. Ipak želite da vaša dnevna soba ima zanimljivije i modernije uređenje.

Ako vaša dnevna soba ima puno namještaja, osobito polica, vrlo vjerojatno je da su mogućnosti ukrašavanja zida tada prilično ograničene. No znate kako kažu – nije zid sve što sja. Smatrate li da su slike i posteri predviđeni samo za zid, pogledajte ovaj primjer ukrasa na polici koji savršeno funkcionira baš na ovaj način i daje potpuno novu dimenziju interijeru. Dekoracija za poželjeti. 😊

Komoda ne mora samo skupljati prašinu

Niste baš uvjereni u to? Pogledajte ovdje i uvjerite se. Moderni dnevni boravci slike ne zahtijevaju nužno na zidu. Dapače, u trendu su sve kreativnija rješenja za uređenje interijera, a jedno od njih je postavljanje slike ili postera na komodu, Tražite li način da svom dnevnom boravku date dašak glamura i sofisticiranosti, a da pritom idete ukorak s trendovima, slika na komodi odlična je ideja za to. Ako ne vjerujete, čekajte dok vam prvi gosti na sav glas ne pohvale kreativnost i dekoratersko umijeće.

Posteri u boji ili crno-bijeli i sivi tonovi, odaberite ono što najviše odgovara vašem raspoloženju i osobnosti.

Uostalom, zar postoji neko pravilo kako vaš dnevni boravak treba izgledati, osim onog da vi budete zadovoljni?

Mi kažemo – NE.

Još neobičnih kombinacija i ideja za uređenje dnevne sobe

Mislite da je poster na polici ili komodi prava ekstravaganza? Mašti tu nije kraj. Ponekad je za zaokret u modernom i inovativnom smjeru potrebno razmišljati „izvan kutije“. Ili, u ovom primjeru, izvan zida, odnosno pronaći nova mjesta za vaše slike.

Slika ili poster na radnom stolu nisu vam vjerojatno ni pali na pamet, ali dok ovo čitate, polako si vizualizirate tu ideju. Ima li što bolje za motivaciju ili odmor za oči od toga da s vremena na vrijeme skrenete pogled na motiv koji vas inspirira ili opušta? Primjerice, nešto ovakvo.

Može li kreativnije?

Naravno.

Jeste li ikada vidjeli poster na podu, primjerice uz podnu lampu? Evo prilike da se uvjerite da i to može odlično funkcionirati i uklopiti se u vizualni identitet vašeg dnevnog boravka. Slika postavljena da stoji na podu vrlo vjerojatno predstavlja izlazak iz komfor zone za vas, no također je i odličan način i prilika da budete ispred svog vremena.

A za sve one koji žele dnevnoj sobi pružiti dodatnu notu sofisticiranosti, slika na podu postavljena uz stalak za vino detalj je koji ne samo da neće proći nezapaženo, nego će vaši prijatelji istog trena poželjeti i sliku i stalak i vino i vašu dnevnu sobu.

Ako se ne bojite postavljati trendove, ovo je jedan od načina koji će sigurno upaliti.

Sve navedeno

Ako smo vam sad dali ideje za uređenje prostora koje biste željeli isprobati, no ne možete se odlučiti za onu koja bi vam najviše odgovarala, možda ne trebate uopće previše razmišljati – isprobajte sve navedeno.

Zašto ne biste imali nekoliko pomno odabranih postera na zidu koji će se savršeno nadopunjavati s posterima na vašim policama i komodi? A zatim, kad ste sve to iskombinirali, ubacite jedno ili dva rješenja s posterima postavljenima na pod, odmah pored lampe, stalka za vino ili nekog trećeg detalja koji imate u stanu. Budite uvjereni, vaša dnevna soba bit će vam zahvalna, a i vi ćete uživati u svom novom uređenju interijera.

Mislite da je tu kraj? Kraj je tamo gdje završava vaša mašta. Ohrabrite se i idite izvan okvira razmišljanja, iskombinirajte postere i slike sa svime što vam padne na pamet, možda otkrijete neka nova rješenja i nova mjesta za slike i postere te postavite nove trendove. Samo nebo je granica. 😊

Naravno, za sve treba inspiracije, a mi smo tu da vam pomognemo pri uređenju doma. Pogledajte naše kolekcije i rješenja koja nudimo i naručite odmah one u kojima se prepoznate ili u kojima vidite esenciju vaše nove dnevne sobe.

Pogledajte više na Ivy Qui Design web stranici.

Blog - zadnji postovi

Pročitajte zadnje objave na Ivy Qui Design blogu i otkrijte savjete za uređenje doma, preporuke za originalne poklone i druge savjete koji će vam olakšati život.
VIDI SVE PostOVE